Kesätöissä Haukkamäen hevostilalla

Meidän kuntoutuva nuori on saanut kesätyöpaikan Haukkamäen hevostilalta, Anttolasta. Ratsastus harrastuksesta alkunsa saanut innostus jatkuu nyt kesätyön merkeissä.

Työpäivä alkaa kello 8.00 ja päättyy kello 14.00. Kuntoutusyksiköstämme Suomenniemeltä on noin 50 km matka hevostilalle, joten aikainen lähtö tarkoittaa aikaista nukkumaan menoa, kertoo nuoremme. Virtaa nuorella riittää, kun on hyvät eväät ja riittävästi vettä. Veden juonti meinaa kuulemma välillä unohtua, kun työt ovat mielekkäitä ja hevosten hoito vie huomion, kertoo nuoremme. Nuoren päivään kuuluu muun muassa heinänteko, hevosten valmistelua ratsastustunnille sekä hevosten harjausta. Nuori kertoo päivän kuluvan nopeasti ja työ on mukavaa vaihtelua kesälomalla. Työharjoittelu jatkuu kolme viikkoa ja se on varmasti yksi parhaista paikoista, joissa työn ohessa saa myös mielenrauhaa.

Idyllinen pihapiiri on todella kutsuva ja mieltä rauhoittava. Talon koira juoksee ensimmäisenä tervehtimään tulijoita ja pihalla vapaana olevat kaksi komeaa hevosta tervehtivät tulijoita uljaalla ystävällisellä katseella.  Pihapiirissä sulassa sovussa käyskentelevät myös kanat ja kukot, joiden kaakatus patistaa töihin.

Haukkamäen tila on mitä parhain paikka tutustua koulutettuihin ja luotettaviin hevosiin sekä poneihin, omassa rauhassa. Isäntäväki tekee aktiivisesti töitä erityisryhmien kanssa, kuten aikuispsykiatrian sekä neurologisten erityishaasteiden kanssa painivien lasten ja nuorten kanssa. Heille tarjottavat räätälöidyt palvelut ovat osa palvelutarjoamaa.

Käyhän tutustumassa ja yhteystiedot löydät täältä www.xn--haukkamenhevostila-rtb.net/

Kiitos Tarja ja Reijo

 

 

Valikko