Kokemusasiantuntija Ville Nurminen vieraili Nuorten Sutelassa

Nuorten Sutela sai viime viikolla vieraita, kun räppäri ja kokemusasiantuntija Ville Nurminen saapui yksiköihin. Hän kävi läpi oman elämänsä vaiheita, joihin sisältyi niin vastoinkäymisiä kuin onnistumisiakin. Nuoret kuuntelivat kärsivällisinä, kun Nurminen taustoitti matkaansa lastenkodista alkoholiriippuvuuteen ja lopulta Suomea kiertäväksi rap-artistiksi.

Nurmisen kuvailemat kokemukset olivat rajuja, mutta pääviesti sisälsi toiveikkuutta: vaikeistakin tilanteista voi nousta toteuttamaan unelmiaan. Nurminen korosti, että muutoksen kannalta on välttämätöntä pyrkiä pois päihteitä käyttävistä porukoista. Käytännössä se tarkoittaa kaveripiirin vaihtamista, mikä voi olla nuorelle vaikeaa.

Oman tarinansa kertomisen lisäksi Nurminen otti nuoret mukaan keskusteluun ja kyseli heidän tulevaisuudensuunnitelmistaan. Onko tavoitteena kenties oma asunto, ammatti tai jokin harrastus? Nurmisen mukaan unelmat voivat toteutua, jos niiden eteen tekee pitkäjänteisesti töitä. Hän toi myös esille, että myönteinen suhtautuminen itseensä ja ympäristöönsä johtaa ennen pitkää hyvien asioiden kierteeseen.

Lopuksi Nurminen esitti musiikkiaan, jonka teemat ammentavat omista kokemuksista. Nuoret olivat hyvin perillä biisien sanoituksista, ja yleisöstä esitettiin jo biisitoiveitakin. Nurminen mainitsi, että hän tekisi mielellään enemmän iloisia biisejä, mutta synkät sanoitukset menestyvät paremmin. Nurmisen olemuksesta huokui kuitenkin positiivisuus, johon hän kannusti myös nuoria. Vierailu jätti varmasti paljon pohdittavaa nuorille.

Nuorten Sutelan arkea voit seurata myös Facebookissamme.
Ajankohtaisia uutisia Twitterissämme.

– Yhdessä löydämme perille –

#lastensuojelu #nuortensutela #nuortenpäihdekuntoutus #päihdeosaaminen #sutekuntoutus #yhdessälöydämmeperille #systeeminenperhetyö 

Valikko